در ادامه موج پلمب اماکن تجاری و صنفی به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری، معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری ایران از پلمب دستکم ۷۷ هتل، مرکز گردشگری و اقامتگاه بومگردی طی چند ماه اخیر خبر داد و گفت به دلیل این پلمبهای حکومتی، صدها تن از کار بیکار شدهاند.
یکی از خبرنگاران محلی در استان مازندران نیز روز یکشنبه دوازدهم شهریور در گفتگو با ایندیپندنت فارسی خبر داد که سه مهدکودک در شهر بابل به بهانههای مذهبی و اعتقادی پلمب شدهاند. این خبرنگار توضیح داد: «ماموران امنیتی مهدکودکهای فاخته و سرزمین شادی را به دلیل رعایت نکردن حجاب اسلامی و مقنعه سرنکردن مربیها و همچنین نداشتن کلاس قرآن تعطیل کردند و مهدکودک پوپک هم به اتهام بهائی بودن یکی از معلم زبانها پلمب شد.»
دستگاههای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی از فروردین ۱۴۰۲ و پس از فروکش کردن موج اعتراضهای خیابانی تلاش کردند با حمله به اماکن تجاری و آموزشی و گردشگری، مقابل گسترش اعتراضها به حجاب اجباری و افزایش تعداد زنان بیحجاب در شهرهای مختلف ایران ایستادگی کنند؛ تلاشی که البته بسیاری از جامعهشناسان، روزنامهنگاران و تحلیلگران سیاسی آنها را «بیفایده و بیحاصل» تلقی کردهاند.
در همین رابطه، روزنامه اعتماد روز ۱۲ شهریور در گفتوگو با معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور، از ابعاد گسترده پلمب واحدهای گردشگری شامل هتل، اقامتگاههای بومگردی، سفرهخانهها و مرکز اقامتی بینراهی به اتهام رعایت نکردن شئون اسلامی و حجاب پرده برداشت. به گفته اسماعیل برات، شغل بالغ بر ۷۵۳ نفر از کارکنان این واحدهای گردشگری به طور مستقیم تحت تاثیر پلمب از بین رفته و در میان استانهای ایران بیشترین سهم پلمب موسسات گردشگری با ۲۷.۵ درصد نیز متعلق به استان اصفهان بوده است.
استان تهران با ۹ درصد، استانهای لرستان و گلستان با هفت درصد و استان کرمان با شش درصد در رتبههای بعدی پلمب اماکن گردشگری به اتهام رعایت نکردن حجاب اجباری قرار دارند.
معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور همچنین اعلام کرد که ۵۲ درصد از کل موسسات گردشگری پلمبشده در ایران طی پنج ماه اخیر، اقامتگاههای بومگردی بودهاند. او با اشاره به تبعات اقتصادی و ضرروزيانهای مالی این اتفاق، تاکید کرد که با گذشت زمان، نتايج منفی بسيار بیشتری از آن بر حوزه گردشگری ایران نمایان شود.
این درحالی است که هتلها، اماکن تفریحی و رستورانهای ایران در چندسال اخیر به دلایلی همچون بحرانیتر شدن وضعیت اقتصادی خانوارها و همچنین کاهش قابل توجه ورود گردشگران خارجی با افت فاحش مشتری و کسادی گسترده دستوپنجه نرم میکردند و دهها واحد صنفی در این حوزه نیز در استانهای شمالی و مرکزی ایران ورشکست شدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
روزنامه اعتماد همچنین اشاره کرد که «پلمب پیدرپی مراكز مجاز، موجب رونق واحدهای غيرمجاز خدماتی و اقامتی شده و مسافران به دليل برخورد با بیحجابی در مراكز دارای مجوز، به استفاده از خدمات آنها ميلی ندارند و به سوی مراكزی كه نظارتی بر فعاليت آنها وجود ندارد، هدايت شدهاند».
مدیران چند اقامتگاه بومگردی نیز گفتند که هم به لحاظ مالی و هم به لحاظ اعتباری در اثر پلمب این اقامتگاهها بهشدت آسیب دیدهاند. یکی از مالکان این اقامتگاهها توضیح داد: «هنگامی كه مسافران در حال استراحت در اتاقشان بودند، ماموران برای پلمب آمدند و اين موضوع تنش زیادی برای مسافران و مديران اقامتگاه در پی داشت.»
روزنامه اعتماد در این گزارش افزود: «بسياری از افرادی که در یک دهه اخیر به اميد بهبود اوضاع و ايجاد اشتغال از شهرهای بزرگ و حتی كشورهای ديگر به زادگاهشان بازگشته و اقامتگاه گردشگری راه انداخته بودند، حالا از نااميدی و پشيمانی میگويند و اينكه اميدواریشان به بهبود اشتباه بود.»
عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دولت ابراهیم رئیسی، از یکسو میگوید «پلمب مراکز اقامتی ضربه مهلكی به صنعت گردشگری كشور است»، اما از سوی دیگر وزارتخانه تحت امر او در بخشنامهای ورود و حضور افراد بدون حجاب به موزهها و مجموعههای تحت پوشش اين وزارتخانه را ممنوع کرده است.
پرهام جانفشان عراقی، مديركل ميراث فرهنگی استان تهران و یکی از منصوبان ضرغامی، نیز مردادماه امسال مراكز تحت پوشش این اداره را موظف کرد مصوبه ستاد عفاف و حجاب وزارت كشور مبنی بر «برخورد قاطع با جرم كشف حجاب» را در این اماکن اجرا کنند. طبق این مصوبه، ضابطان قضایی به مديران مراكز اقامتی دستور دادهاند تا از پذيرش «زنانی كه ضوابط ابلاغی در مورد حجاب را رعايت نمیكنند» خودداری شود.
اما شماری از مديران هتلها و اقامتگاهها در نامهای سرگشاده خطاب وزير ميراث فرهنگی و گردشگری با اعتراض به پلمب واحدهای اقامتی نوشتند: «امروز كه حجاب زنان در تمام عرصههای اجتماعی بازتعريفی جديد را تجربه میكند و مصلحت كار به سختگيریهای پيشين نيست، چگونه صنعت مهماننوازی میتواند در واحدهای اقامتی به خلاف اين وضعيت تن دهد؟»
کريم بيگی، عضو هيئتمديره جامعه هتلداران ایران، هم میگوید: «نمیتوانيم با مهمان برخورد نامناسب كنيم. مبنای كار ما مهماننوازی است، نه مهمانستيزی.»
پیش از این روزنامه دنیایاقتصاد چاپ تهران هم یکی از دلایل اصلی کسادی بازار هتلها و اقامتگاههای ایران را «دخالت مستقیم دولت» در این حوزه عنوان کرده بود.